1 Haziran 2016 Çarşamba

Aydınlık dünyaya ne kaldı?

Sayfa 15

Aydınlık bir dünya, umutlu yarınlar ve insanca bir yaşamdır yarından beklediklerimiz. Emeğin sermayenin boyunduruğundan kurtulması, çocukların özgürce şarkılar söyleyebilmesi, sosyalizmin ışığında geleceği görebilmesi içindir tüm bu sıkıntılarımız, iç çekişlerimiz…

Işığın daha yoğun olduğu, çiçeklerin açtığı ve yazın yakınlardan göz kırptığı şu demlerde gelecek güzel günlere olan inancımız tazeleniyor. Onurlu kavgamız, bundandır hep. Selamlarımız yanlışı görüp de susana değil, bize bu yolda yoldaş olana, yalnız bırakmayan tüm dostlara, emekçileredir. Gerek içte, gerekse dışta olsun, zorlu gidişat; onurlu yaşamın müjdecisidir. Aydınlanma mücadelemiz tamda bu bakımdan önemli. Gericilik ne kadar çetinleşir, İslamî ve ırksal faşizm ne kadar gürlerse başarı o kadar yakın demektir.  Bir gün yağmur dinecek, deliler tımarhaneye postalanacak, uyuyanlar uyanacak esaretten. Yok yok biz bayağı yakınız.

Nedense Şêrko Bêkes'in şu mısraları dank ediverdi aniden:
Bir kulağı sağır olan bir başkent vardıHiçbir şey duymak istemediğindeSağır kulağını dünya çeviriyordu!Bir gözü kör olan bir tarih vardıHiçbir şey görmek istemediğindeO gözle dünyaya bakardı!Bir gün dünya zorlandı kağlam kulağındaPetrol kuyusunu patlattı ve Sağlam gözünde de ateşini söndürdü!

Tuya Gümüşsoy

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder